top of page

Drumles 

194b8a83-6ab5-4569-9086-116278931834.jpg

Leroy van Balkom is geboren op 25 juni 1993 en begon zijn carrière als drummer op 11 jarige leeftijd. Vanaf dat moment volgde hij actief lessen aan de muziekschool bij slagwerker Cor Links. Na 6 jaar besloot hij dat hij serieus met muziek verder wilde en deed toelatingsexamen aan het Conservatorium van Tilburg.  In 2011 startte hij met zijn opleiding drums lichte muziek. Hij krijgt hier lessen van Hans van Oosterhout, Chris Strik en Frans van Grinsven en volgde er masterclasses van Martijn Vink en Nate Smith.  Naast zijn hoofdvaklessen heeft hij ook in ensembles gespeeld van o.a. Jeroen van Vliet en Jasper Staps. In 2015 studeerde hij af aan het conservatorium van Tilburg. 

 

Leroy is actief als drummer in diverse regionale bands waaronder Prime Classic Rock & Coverband XQ's Mi. Daarnaast springt hij regelmatig in bij gelegenheidsformaties. 

 

Naast zijn activiteiten als drummer is hij sinds september 2011 bezig als drumdocent, zowel in Etten-Leur, Geertruidenberg en Hank. Hij is bedreven in het geven van privé, duo- en groepslessen. Ook geeft hij regelmatig workshops voor beginnende bands in samenwerking met Muziekschool Van den Maagdenberg. 

bottom of page